gfxgfx
 
Please login or register.

Login with username, password and session length
 
gfx gfx
gfx
75427 Posts in 13206 Topics by 2645 Members - Latest Member: Scooly November 21, 2017, 03:24:00 pm
*
gfx*gfx
gfx
WinMX World :: Forum  |  WinMX Help  |  WinMX Connection Issues  |  Community Patch Issue
gfx
gfxgfx
 

Author Topic: Community Patch Issue  (Read 13789 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline milbot

  • Forum Member
Community Patch Issue
« on: September 29, 2008, 03:14:38 am »
I have made the misstake of trying the new community patch only to find it is worse than it ever has been. Can I still get the smaller dll that this useless thing has replaced ?

Offline tig

  • WMW Team
  • *****
  • WinMXWorld.com Help_BABA1354BABE
Re: Community Patch Issue
« Reply #1 on: September 29, 2008, 05:12:18 am »
Hi Milbot

What has happened with the new patch? Could you please tell us what you have found and we might be able to give possible solutions for it.
People become really quite remarkable when they start thinking that they can do things. When they believe in themselves they have the first secret of success. BY Norman Vincent Peale

Offline GhostShip

  • Ret. WinMX Special Forces
  • WMW Team
  • *****
Re: Community Patch Issue
« Reply #2 on: September 29, 2008, 07:08:09 am »
Please provide some useful "current set up" information Milbot as you did in your prevous post here some months ago, we cant help resolve issues without at least having some idea of why your install isnt as happy as everyone elses , help us to help you.


Offline birdman

  • Forum Member
Re: Community Patch Issue
« Reply #3 on: October 08, 2008, 06:51:20 pm »
Ive heard a few people say that since they installed the new patch they seem to drop from the rooms allot  but didnt before installing it i havent had this problem myself but wonder if others have the same issue

Offline GhostShip

  • Ret. WinMX Special Forces
  • WMW Team
  • *****
Re: Community Patch Issue
« Reply #4 on: October 09, 2008, 09:39:11 am »
What many may not be aware of is that this particular patch was being tested by approximately 50+ users many months prior to release any "major scale" problems would have been spotted very early on and resolved.

Most of the folks are aware of the dropping issue with mx and having investigated folks concerns months ago we where able to assertain they where based purely on two factors, the flooding disruption and the dll preference system, in the flooding case  it stands to reason if a primary is being bombarded with thousands of fake query results  its going to affect its ability to service its socket traffic, and in the case of the old dll it refuses connections to anything except other dll users, this is one of the core reasons we wanted a clean sweep of the network to remove host and old dll files, it seems we have still more work to do but fixing the network long term is the issue for me and was one of the key objectives the community patch project was targeted to do, we have to urge folks to upgrade and in the mean while be patient.

Offline birdman

  • Forum Member
Re: Community Patch Issue
« Reply #5 on: October 09, 2008, 12:01:52 pm »
i have the upnp feature disabled  maybe people who feel they are falling from rooms since installing the new patch have this enabled and are using a router and thats their problem as the upnp is set on a timer ?

Offline TheMacDaddy

  • Forum Member
Re: Community Patch Issue
« Reply #6 on: October 09, 2008, 03:47:12 pm »
One big issue i have come across alot of lately is people on routers need to take a little more time to look at there router configs
In the past week i have found no fewer then 6 people having issues with droping all connections dl's ul's and falling from a room
When i have stepped in to help them out after doing all the standard checks i have then asked them to check there router lease time
Now what i have been finding is alot of new routers are coming set @    00:00 start lease and 00:00 end lease
What this means is every 24 hours your isp will reset your connection by default as the lease is set to run at a max 24 hours.
Now some routers will allow you to disable this feture some will allow you to set it to 7 days instead one 1
Alot wont allow you to change the lease time at all and i am affraid to say people (including myself) are going to be dropping connection every 24 hours
So to anyone with connection issues as in loseing all connection take a little time to look on the internet for your make of router and the model of your router and then do some research of the lease rules for your router.
I susspect that this may just be a issue for alot of people who didnt even know it was.
Not that i am saying this is the issue here   its just a thought
I am starting to compile a list of routers that i come across with this lease issue and will post back when i feel i have most of them,with any (if any fixes) i can find for them.


Offline GhostShip

  • Ret. WinMX Special Forces
  • WMW Team
  • *****
Re: Community Patch Issue
« Reply #7 on: October 09, 2008, 10:45:56 pm »
What I have been advising folks with routers that dont play ball is to disable upnp ( by making enable uPNP =0) in the oledlg INI file and do a normal router setup, this wont fix an ISP reset of course but it will ensure folks wont have any problems related to using UPNP on their particular device.

Offline Mick832

  • MX Hosts
  • *****
Re: Community Patch Issue
« Reply #8 on: October 10, 2008, 02:44:54 am »
Ive heard a few people say that since they installed the new patch they seem to drop from the rooms allot  but didnt before installing it i havent had this problem myself but wonder if others have the same issue

I have found the opposite.   I used to drop from rooms and now I don't with new patch.

Offline birdman

  • Forum Member
Re: Community Patch Issue
« Reply #9 on: October 10, 2008, 03:22:21 pm »
well all i can say is what i see and in my room i see many people falling that never use to before installing the new patch it may a coincidence or maybe i need a updated third party patch my isp is fine and is not an issue maybe something on the winmx network has changed ?

Offline GhostShip

  • Ret. WinMX Special Forces
  • WMW Team
  • *****
Re: Community Patch Issue
« Reply #10 on: October 10, 2008, 07:31:41 pm »
I believe I explained in the text above whats changed and why we will have a small time of problems because selfish folks wont update their patches.

Offline MinersLantern

  • Forum Member
Re: Community Patch Issue
« Reply #11 on: October 10, 2008, 07:43:22 pm »
Lease time.
Now there is something I completely forgot even existed.
Years ago after trying one router brand after another and several trips back to Frys to return them I went with a simple switch instead of a router.
Smaller, cheaper, better. And a switch has no idea what lease time is.
Now im on DSL. I don't know if the actiontec modem (I know... eww) has a lease time or not. But it doesn't do resets when it feels like it the way most routers seem to like to do. The switch is also more stable in that one local pc transmitting data too quickly doesn't 'crash' the router. That was another problem I had with any and all routers.
Now its hooked up as so:
local pcs >> switch, switch >> modem.
The only time this network setup crashes, resets, or drops the main connection (even for a split second) is if a thunderstorm or wayward contruction worker cuts off the power to it.
The modem is Linux under the hood, so I forwarded the needed ports using iptables rules by going in using hyperterminal. It has a web interface too but that is incomplete at best, not many things that you can tweak that way.
I see no difference in peeps dropping from rooms though since the patch. They drop and re-enter at random as always. No sudden large numbers drop at once, unless a storm is in the wrong part of town.

Offline birdman

  • Forum Member
Re: Community Patch Issue
« Reply #12 on: October 21, 2008, 10:46:52 pm »
Ive had 3 people in my room with the same problem but have been unable to sort it, they have the new patch installed and seem to have routers, they can upload but canot download which is unusual as its norm the other way around, anyway tried re installing, removing winmx and re adding it on the firewall and disabling upnp but have had no joy any ideas ?

Offline Me Here

  • Ret. WinMX Special Forces
  • WMW Team
  • *****
  • We came, We Saw, We definatly Kicked Ass!
Re: Community Patch Issue
« Reply #13 on: October 21, 2008, 11:27:35 pm »
Birdman its not possible for the patch to be causing the downloads not to work in any way that I'm aware of.  Downloads dont require ports to work on both ends even so it wont be about routers either.
So because guessing about three users that I have basically 0 details about is impossible.  Let me suggest we take these case by case and you have them come and post details.

I'll need to know the basics as well as some more detailed information in order  to help them solve this issue.

What Operating system do they use and Service packs if applicable?
What versions of WinMX?
Exactly when this started, (and any changes to any hardware or software from the same time).
Do they use secondary or Primary on MX?
What firewalls or antivirus do they use?
Have they tested with known working users and samplings from searches?
Do all downloads fail or only some?
Any third party applications including but not limited to Moni, Leechhammer, Peerguardian etc...?
Who are the ISP's and what are they (DSL, Cable, Dial up)?

If any of them are using Carphone Warehouse as an ISP you can stop right there, we've been seeing at least two people a day in the help rooms with that same problem, many of which uploads seem ok, but downloads are nearly impossible to get started.   This is the ISP and nothing besides voting with your wallet will fix this for those users :(
Carphone have implemented AOL's old throttling system and its worse then dial up and they should be avoided as an ISP at all costs if you use WinMX.

As I said its really important to take this on an indivisdual case by case basis and work out issues, because it wont be patch related.

Offline birdman

  • Forum Member
Re: Community Patch Issue
« Reply #14 on: October 22, 2008, 06:38:46 am »
I will get them to come and post here if they come back lol  but i can honestly say i have not come accross this problem until this new patch came out and ive gone through all the procedure of router ports setup  firewalls etc, i can tell you they are diff isps and diff OS

Offline GhostShip

  • Ret. WinMX Special Forces
  • WMW Team
  • *****
Re: Community Patch Issue
« Reply #15 on: October 22, 2008, 07:18:51 am »
It would be nice if we had some info to work with here rather than hearing you again claim that the patch is the cause of not only your own but other peoples troubles now, when its clear that the majority of users are not reporting such issues  :/

Please provide the information asked for.

Offline birdman

  • Forum Member
Re: Community Patch Issue
« Reply #16 on: October 22, 2008, 05:29:14 pm »
As i said if i come accross these users again i will ask them to post here, i did send them to the help room but have not seen them since. Iam only using the new patch as a bench mark for this problem first coming to my attention  i have no idea what the cause or solution is

Offline birdman

  • Forum Member
Re: Community Patch Issue
« Reply #17 on: October 22, 2008, 05:46:23 pm »
And for the record i dont have a problem mines working fine i was posting to see if anyone else had come accross what these other users had  butz obviously theres no such issue

Re: Community Patch Issue
« Reply #18 on: October 22, 2008, 10:43:36 pm »
I too am having a problem with the new patch. I can't get a connection whereas with the old prog I was connecting no probs.

Winmx 3.53 installed today
Os is XP sp3
Zoom adsl 2 wireless modem
AVG anti virus
Zonealarm firewall
No third party software
Isp is tiscali connection is DSL

Any help would be greatly appreciated

Thanks in advance
I didn't touch it, it just fell off!

Offline reef

  • WMW Volunteer
  • *****
  • ***
Re: Community Patch Issue
« Reply #19 on: October 22, 2008, 10:54:03 pm »
Hi «]¥[¹» Pë©khämïtë, try closing WinMX and remove WinMX from the list of programs in your ZoneAlarm Firewall. Restart WinMX , ZA should ask if you want to allow permission....allow all when asked.

If this doesnt help post back and somebody will get you sorted out


WinMX World :: Forum  |  WinMX Help  |  WinMX Connection Issues  |  Community Patch Issue
 

With Quick-Reply you can write a post when viewing a topic without loading a new page. You can still use bulletin board code and smileys as you would in a normal post.

Warning: this topic has not been posted in for at least 120 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Name: Email:
Verification:
Type the letters shown in the picture Type the letters shown in the picture Type the letters shown in the picture Type the letters shown in the picture Type the letters shown in the picture Type the letters shown in the picture
Listen to the letters / Request another image
Type the letters shown in the picture:
What year is it next year?:
What's the name of the site this forum belongs to?:
What program is this site about?:

gfxgfx
gfx
©2005-2017 WinMXWorld.com. All rights reserved.
SMF 2.0.14 | SMF © 2017, Simple Machines
Page created in 0.049 seconds with 18 queries.
Helios Multi © Bloc
gfx
Powered by MySQL Powered by PHP Valid XHTML 1.0! Valid CSS!