gfxgfx
 
Please login or register.

Login with username, password and session length
 
gfx gfx
gfx
75966 Posts in 13347 Topics by 2670 Members - Latest Member: pierced3x November 12, 2019, 10:27:32 am
*
gfx*gfx
gfx
WinMX World :: Forum  |  WinMX Help  |  Upload/Download Issues  |  No results!
gfx
gfxgfx
 

Author Topic: No results!  (Read 7409 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline tig

  • Forum Member
  • WinMXWorld.com Help_BABA1354BABE
Re: No results!
« Reply #20 on: February 05, 2009, 10:23:46 pm »
Hi Bigred

Okies here we go:

1. Do ip config the addy you are looking for it is the Default Gateway: 192.168.2.** (* is the ending numbers)

2. Post that into your browser and click enter

3. The default password for this is blank so just press enter

4. Once you are in your router go to advance settings

5. Click the nat link

6. You should see the new set up called vitual servers with all these lines

7. In using the default gateway addy 192.168.2.** (put that number in again) and tick tcp and type in 52300

8. You do the same for this in UDP expect use the UDP number 53200

9. Make sure you tick enter which save this.

10. Close winmx if you have it open and than restart it.

Post back if you are having any problems :D 
People become really quite remarkable when they start thinking that they can do things. When they believe in themselves they have the first secret of success. BY Norman Vincent Peale

Offline bigred

  • Forum Member
Re: No results!
« Reply #21 on: February 09, 2009, 08:35:52 pm »
Ok...I tried and still no results.  My Default Gateway addy is 192.268.2.1  I typed this in and saw the following after going to Nat-virtual servers:
 
        Private IP         Private Port           Type              Public Port
1.   192.168.2.1         52300               TCP                    52300
2.   192.168.2.1         53200               UDP                    53200

I then hit the Apply button and it said "data saved"
Reopened WinMX and tried again and saw no results.  What am I missing?  Thanks.

Offline tig

  • Forum Member
  • WinMXWorld.com Help_BABA1354BABE
Re: No results!
« Reply #22 on: February 09, 2009, 10:24:20 pm »
Hi Bigred

Now open the ports in your firewalls and make sure they are allowed.

Please post back.
People become really quite remarkable when they start thinking that they can do things. When they believe in themselves they have the first secret of success. BY Norman Vincent Peale

Offline bigred

  • Forum Member
Re: No results!
« Reply #23 on: February 10, 2009, 01:41:11 pm »
Hi Bigred

Now open the ports in your firewalls and make sure they are allowed.

Please post back.

I just went into Windows Firewall and WinMX was checked in Exceptions so I don't think that's the problem.

Offline tig

  • Forum Member
  • WinMXWorld.com Help_BABA1354BABE
Re: No results!
« Reply #24 on: February 11, 2009, 12:46:33 pm »
Hi bigred

What about the ports are they allowed in the windows firewall?
People become really quite remarkable when they start thinking that they can do things. When they believe in themselves they have the first secret of success. BY Norman Vincent Peale

Offline Joshua203

  • MX Hosts
  • *****
  • *****
  • www.DutchaGoGo.com
    • www.DutchaGoGo.com and a few more like WinMX.ComXa.com and WinMX.ExoFire.net
Re: No results!
« Reply #25 on: February 11, 2009, 12:47:49 pm »
hi there.

Big Red are you sure the IP 192.168.2.1 is the real IP that your computer is on or did you just copy that because the site says it s the default in the router?

i have a gut feeling this ip is wrong

greetings,...Joshua203
Windows 7 Ultimate 64bit Edition, CPU Intel64 Family 6 Model 26 Stepping 5 Genuine Intel Intel(R) Core(TM) i7 CPU 930 @ 2.80GHz, RAM: 12GB

WebSite: www.DutchaGoGo.com

Offline bigred

  • Forum Member
Re: No results!
« Reply #26 on: February 11, 2009, 03:03:39 pm »
Hi bigred

What about the ports are they allowed in the windows firewall?

How would I go about finding that out?

Offline bigred

  • Forum Member
Re: No results!
« Reply #27 on: February 11, 2009, 03:06:39 pm »
hi there.

Big Red are you sure the IP 192.168.2.1 is the real IP that your computer is on or did you just copy that because the site says it s the default in the router?

i have a gut feeling this ip is wrong

greetings,...Joshua203

I'm not that pathetic!  In MSDOS I type in ipconfig/all and my default gateway is 192.168.2.1
The regular IP addy is different and the subnet mask is different as well.  The DNS servers is also 192.168.2.1.  This is what I copied down.  Maybe there's something wrong based on what its giving me.  Thanks for any help.

Offline Joshua203

  • MX Hosts
  • *****
  • *****
  • www.DutchaGoGo.com
    • www.DutchaGoGo.com and a few more like WinMX.ComXa.com and WinMX.ExoFire.net
Re: No results!
« Reply #28 on: February 11, 2009, 05:58:48 pm »
well the last thing on my mind was pathetic i was just and am still trying to think with you (both)

try using the ip adress, that would make a world of difference i think
Windows 7 Ultimate 64bit Edition, CPU Intel64 Family 6 Model 26 Stepping 5 Genuine Intel Intel(R) Core(TM) i7 CPU 930 @ 2.80GHz, RAM: 12GB

WebSite: www.DutchaGoGo.com

Offline bigred

  • Forum Member
Re: No results!
« Reply #29 on: February 11, 2009, 09:07:29 pm »
well the last thing on my mind was pathetic i was just and am still trying to think with you (both)

try using the ip adress, that would make a world of difference i think

No worries my friend....I was just making fun of myself!  I tried typing in the IP Addy that I wrote down from ipconfig/all.  It gave me that "internet explorer cannot display the web page" message so that'a not working either.  I'm sure this is probably something fairly easy to fix....I'm just missing something and I've been without WinMX for a few weeks now.  I appreciate all the help. Let me know if you need all four numbers from ipconfig/all in order to help me.  Thanks.

Offline Joshua203

  • MX Hosts
  • *****
  • *****
  • www.DutchaGoGo.com
    • www.DutchaGoGo.com and a few more like WinMX.ComXa.com and WinMX.ExoFire.net
Re: No results!
« Reply #30 on: February 14, 2009, 11:32:50 pm »
hi again big red

i understand that a few weeks no mx can be frustrating but don t give up, you are right stating that it might be something fairly simple that is not set right yet.

i still have a feeling the problem will be the router causing this but first you might want to try to remove the winmx exeption from the firewall (while winmx is switched off) ...after this is done you switch winmx on and the firewall should react and ask you if you want to allow it again..please do.
my guess is this will not help but it is worth a shot.

if this did not work you can also check what Tig asked you (dont do these two steps  in one go because  if the ports are opened for winmx in the firewall it will probably not ask program permission anymore on startup mx)
the ports can be added  using the "add port" button in windows firewall exeptions tab (i am assuming we are talking about the windows fwall), add both ports please

i hope this helped but i doubt it :/


Windows 7 Ultimate 64bit Edition, CPU Intel64 Family 6 Model 26 Stepping 5 Genuine Intel Intel(R) Core(TM) i7 CPU 930 @ 2.80GHz, RAM: 12GB

WebSite: www.DutchaGoGo.com

Offline tig

  • Forum Member
  • WinMXWorld.com Help_BABA1354BABE
Re: No results!
« Reply #31 on: February 14, 2009, 11:51:29 pm »
Hi Bigred

I think that this tutorial should make things easier to config the firewal:

http://www.winmxworld.com/tutorials/firewalls-xp.html

Joshua203 is on the right track this might make things a little easier.
People become really quite remarkable when they start thinking that they can do things. When they believe in themselves they have the first secret of success. BY Norman Vincent Peale

Offline Joshua203

  • MX Hosts
  • *****
  • *****
  • www.DutchaGoGo.com
    • www.DutchaGoGo.com and a few more like WinMX.ComXa.com and WinMX.ExoFire.net
Re: No results!
« Reply #32 on: February 15, 2009, 12:07:54 am »
how could i have forgotten that link, i even translated that one to dutch for wmw  :lol:
Windows 7 Ultimate 64bit Edition, CPU Intel64 Family 6 Model 26 Stepping 5 Genuine Intel Intel(R) Core(TM) i7 CPU 930 @ 2.80GHz, RAM: 12GB

WebSite: www.DutchaGoGo.com

Offline tig

  • Forum Member
  • WinMXWorld.com Help_BABA1354BABE
Re: No results!
« Reply #33 on: February 15, 2009, 12:30:03 am »
Dont worry i had almost forgotten as well. Hopefully that will help bigred. :D
People become really quite remarkable when they start thinking that they can do things. When they believe in themselves they have the first secret of success. BY Norman Vincent Peale

Offline Joshua203

  • MX Hosts
  • *****
  • *****
  • www.DutchaGoGo.com
    • www.DutchaGoGo.com and a few more like WinMX.ComXa.com and WinMX.ExoFire.net
Re: No results!
« Reply #34 on: February 15, 2009, 12:39:51 pm »
you are right Tig thats the main thingi

to add to your link in case Big Red has an up to date windows (SP2 or 3)

http://www.winmxworld.com/tutorials/firewalls-xp-sp2.html

fingers and even toes crossed now for some more luck!
Windows 7 Ultimate 64bit Edition, CPU Intel64 Family 6 Model 26 Stepping 5 Genuine Intel Intel(R) Core(TM) i7 CPU 930 @ 2.80GHz, RAM: 12GB

WebSite: www.DutchaGoGo.com

Offline bigred

  • Forum Member
Re: No results!
« Reply #35 on: February 17, 2009, 09:11:41 pm »
This is driving me nuts!  I did what Joshua suggested....nothing(which you guessed).  I did EXACTLY as Tig said for the ports and still no results.  Again, I connect to WinMX with no problem.  It's just not giving me results.  The ports are matched up with the firewal and WinMX.  Would deleting WinMX and downloading it all over again help?  I appreciate all the help!

Offline tig

  • Forum Member
  • WinMXWorld.com Help_BABA1354BABE
Re: No results!
« Reply #36 on: February 17, 2009, 09:39:42 pm »
Hi Bigred

I think we have covered this but winmx version are you using?
People become really quite remarkable when they start thinking that they can do things. When they believe in themselves they have the first secret of success. BY Norman Vincent Peale

Offline bigred

  • Forum Member
Re: No results!
« Reply #37 on: February 19, 2009, 09:18:07 pm »
Hi Bigred

I think we have covered this but winmx version are you using?

V 3.54

Offline Me Here

  • Ret. WinMX Special Forces
  • WMW Team
  • *****
  • We came, We Saw, We definatly Kicked Ass!
Re: No results!
« Reply #38 on: February 21, 2009, 12:46:18 am »
Hi BigRed
I'm about to go through a list of things I'd like you to do, I believe that I know what your issue is and it is in the router, but I will go through this with you step by step. ( I believe that your using your 'router's IP' 192.168.2.1  in the rules, this is incorrect and where the problem lies).

OK so first thing I want you to do is forget all ips, and things that you had used before or wrote down.

Go to the Start > Run and type cmd
Then say OK
Now in the box type ipconfig
Then hit Enter

In the black box your going to look for the 'IP Address'
This will be similar to the Routers IP or Default Gateway but the last digits should be different.
Remember the Default Gateway is NOT the one we need.
It will look similar to the one below but maybe different on your PC.

Default Gateway .................. 192.168.2.1
IP Address .......................... 192.168.2.3

Write down the IP Address.
Close the black box.

Go to a web browswer and type in 192.168.2.1  (your default gateway) and click GO
Once you've logged into the router config pages, go to the 'Advanced Setup'
Click the NAT link near the left side of the page.
In the new menu, click Virtual Server.
In the rules you have for your WinMX TCP and UDP if the Private IP listed there is 192.168.2.1  Change this to the IP I asked you to write down earlier. (example would be 192.168.2.3, although yours maybe different this is JUST an example)

Quote
        Private IP         Private Port           Type              Public Port
1.   192.168.2.3         52300               TCP                    52300
2.   192.168.2.3         53200               UDP                    53200

I've posted the info you posted days back with our 'example' ip used, remember I can't stress enough that yours may be different, and it will absolutely be different then the 192.168.2.1.

Once you've changed that IP to the correct IP Address for your computer, save the settings changes and you should be sorted.
Post back if your not clear on what I've asked you to do, or just let us know how this worked out.
 :)

Offline bigred

  • Forum Member
Re: No results!
« Reply #39 on: February 22, 2009, 10:01:45 pm »
It's back on!  Thank you all for your help.  You guys were great!  Peace.

WinMX World :: Forum  |  WinMX Help  |  Upload/Download Issues  |  No results!
 

With Quick-Reply you can write a post when viewing a topic without loading a new page. You can still use bulletin board code and smileys as you would in a normal post.

Warning: this topic has not been posted in for at least 120 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Name: Email:
Verification:
Type the letters shown in the picture
Listen to the letters / Request another image
Type the letters shown in the picture:
What year is it next year?:
What's the name of the site this forum belongs to?:
What program is this site about?:

gfxgfx
gfx
©2005-2019 WinMXWorld.com. All rights reserved.
SMF 2.0.15 | SMF © 2017, Simple Machines
Page created in 0.101 seconds with 23 queries.
Helios Multi © Bloc
gfx
Powered by MySQL Powered by PHP Valid XHTML 1.0! Valid CSS!